сряда, 18 май 2011 г.

Ригатони с пиле и сметанов сос


Продукти:

300 г ригатони или други макарони
1 бр пилешки гърди, сварени или печени
1 малка глава лук
2 скл. чесън
1 с.л. краве масло
1 с.л. зехтин
1 ч.ч. сметана
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. пилушки бульон
1 ч.ч. сирена - сирене, кашкавал, топено сирене и др.
сол
черен пипер

1. Сложете макароните в голяма тенджера с вряща, подсолена вода и сварете малко.
2. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте в дълбок тиган маслото и зехтина. Запържете леко лука и чесъна. Добавете виното и го оставете да поври малко, за да се изпари алкохола и остане аромата. Прибавете пилето, сметаната и бульона.


3. Прибавете ригатоните към соса, заедно с малко от водата в която са вряли, ако е необходимо. Оставете всичко да поври на тих огън.


Подправете със сол и черен пипер. Добавете сирената и сервирайте.


Няма коментари:

Публикуване на коментар