вторник, 3 май 2011 г.

Лапад с ориз


Продукти:

1 връзка зелен лук
500 г лапад
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен (или 1 с.л. сух)
1/2 ч.ч. ориз
зехтин
сол
черен пипер

1. Почистете лука и лапада. Измийте ги добре.
2. Загрейте в тенджера зехтин. Належете лука на ситно. Запържете го до омекване в зехтина.
3. Добавете нарязания на ситно лапад. Пържете докато напълно изври водата и зеленчука омекне.
4. Прибавете ориза и го запържете и него малко. Залейте с 1,5 ч.ч. вода или зеленчуков бульон. Подправете със сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз и джоджен. Оставете да покъкри на тих огън докато оризът омекне напълно.
5. Сервирайте с кисело мляко.

2 коментара: