понеделник, 30 май 2011 г.

Агнеси

Продукти:

1 яйце
5 белтъка
1 1/2 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. орехови ядки
200 г масло
1 ч.ч. захар

за глазурата:
5 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар

1. Смелете орехите. Пресейте брашното. Отделете белтъците от жълтъците на 5 от яйцата.
2. Разбийте маслото със захарта до гладък крем.
3. Разбийте белтъците на сняг с половината от захарта. Добавете внимателно брашното и смлените орехи, като разбърквате внимателно с шпатула за да не спаднат белтъците.
4. Прибавете цялото яйце към маслената смес и лъжица по лъжица разбитите белтъци.
5. Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 С.
6. Докато сладкишът се пече, разбийте петте жълтъка с пудрата захар докато сместа побелее и захарта се разтвори напълно.
7. Извадете опечения сладкиш от фурната и веднага го залейте с глазурата. Оставете го да престои една нощ за да се охлади напълно и засъхне глазурата в дълбочина. Нарежете го внимателно на парченца с остър нож.

Няма коментари:

Публикуване на коментар