вторник, 3 май 2011 г.

Паста с гъби


Продукти:

300 г гъби (смес от печурки, кладница и манатарки)
2-3 скл. чесън
1 глава лук
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
30 мл зехтин
сол
черен пипер
200 г суха паста

1. Сложете пастата да ври във вряла, подсолена вода.
2. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Задушете лука, нарязан на ситно. Добавете чесъна, също на ситно. Прибавете гъбите, нарязани на филийки да се запържат хубаво. Посолете със сол и черен пипер.


3. Добавете полу-сварената паста при гъбите. Долейте в соса малко вода, от тази, в която е вряла пастата. Оставете на тих огън да поври, докато поеме всичкия сос.
4. Поръсете с нарязания на ситно магданоз. Сервирайте с любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар