вторник, 3 май 2011 г.

Сос бешамел с чесън за пържена риба


Продукти:

1-2 с.л. олио в което сте пържили риба
1 с.л. брашно
1 ч.ч. рибен бульон
сол
черен пипер
2-3 скл. чесън
1 с.л. оцет

1. Прецедете олиото, в което сте пържили рибата. Ще ви трябва 1-2 с.л. от него за соса.
2. Загрейте олиото. Добавете брашното и го запържете до златисто. Дръпнете от огъня и добавете рибния бульон (ако нямате, може да го замените с вода или зеленчуков бульон). Бъркайте енергично, за да не се образуват бучки. Върнете го на котлона да поври на тих огън докато се сгъсти. Бъркайте непрекъснато.
3. Счукайте чесъна с малко сол. Подправете соса със счукания чесън, още сол (ако е необходимо), черен пипер и оцет на вкус. Сервирайте го с пържена риба. Понякога, зависи от чесън, сосът придобива леко зеленикав цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар