сряда, 18 май 2011 г.
Тарта с пиле
Продукти:
за тестото:
125 г краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
щипка сол
за плънката:
2 яйца
1 ч.ч. сметана
1 бр пилешки гърди, сварени или печени
1 ч.ч. сирена-сирене, топено сирене, кашкавал
сол
черен пипер
1. Сложете в купата на кухненския робот брашното и солта и ги размесете. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете в камерата на хладилника да замръзне. Добавете го към брашното
и го разбийте за кратко. Трябва да се получи пясъчлива смес.
Добавете малко по малко водата, която трябва да бъде много студена, почти замръзнала. Съберете тестото на топка,
завийте го с найлоново фолио и го приберете за 1 час в хладилника.
2. Нарежете пилешките гърди на ситно. Разбийте яйцата. Добавете пилешкото, сметаната, сирената. Подправете със сол и черен пипер.
3. Разточете тестото върху добре набрашнена повърхност.
Навийте листа на точилката и го пренесете върху тавичката.
Разпределете го равномерно, като образувате висок ръб от страни.
Изрежете излишното тесто.
Надупчете с вилица кората.
Покрийте я с хартия за печене и изсипете върху нея 1 ч.ч. семена от боб или леща. Те ще попречат на тестото при печене да се надигне и деформира.
Изпечете кората в загрята на 200 С фурна. Оставете я да изстине.
4. Изсипете плънката в кората
и запечете тартата за около 30 мин. докато се зачерви в загрята на 200 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Пицата с бекон и сирене е пикантна наслада, която съчетава опушената, хрупкава доброта на бекона с кремообразното богатство на топеното сирене. Всяка хапка предлага перфектен баланс от солен бекон и лепкаво сирене върху златиста коричка, което я прави неустоимо удоволствие за всеки любител на пица.
ОтговорИзтриване