събота, 14 май 2011 г.
Хрупкави охлювчета с ябълки
Продукти:
4 ябълки
3 с.л. захар
3 с.л. масло
малка пръчка канела
за тестото:
250 г брашно
3 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
60 г масло, размекнато на стайна температура
2 с.л. кисело мляко
50 мл прясно мляко
1. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тиган заедно с маслото, захарта и канелата.
Задушавайте ги на слаб огън докато омекнат и се карамелизират. Оставете ги да изстинат.
2. Сложете в купа съставките за тестото и ги размесете добре. Може да ползвате робот. Съберете тестото на топка и го приберете в хладилник за 10-15 минути. Щом тестото си почине и се охлади, оформете го като цилиндър.
3. Разточете тестото между два листа хартия за печене. Изравнете го на правоъгълник.
Покрийте го с ябълковата смес
и го навийте на руло.
4. Нарежете рулото на парчета. Наредете ги в тавичка с малко разстояние помежду им.
По желание ги поръсете с малко захар и ги запечете в предварително загрята на 180 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар