събота, 14 май 2011 г.

Хрупкави охлювчета с ябълки

 
Posted by Picasa

Продукти:

4 ябълки
3 с.л. захар
3 с.л. масло
малка пръчка канела

за тестото:
250 г брашно
3 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
60 г масло, размекнато на стайна температура
2 с.л. кисело мляко
50 мл прясно мляко

1. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тиган заедно с маслото, захарта и канелата.

 
Posted by Picasa

Задушавайте ги на слаб огън докато омекнат и се карамелизират. Оставете ги да изстинат.

 
Posted by Picasa

2. Сложете в купа съставките за тестото и ги размесете добре. Може да ползвате робот. Съберете тестото на топка и го приберете в хладилник за 10-15 минути. Щом тестото си почине и се охлади, оформете го като цилиндър.

 
Posted by Picasa

3. Разточете тестото между два листа хартия за печене. Изравнете го на правоъгълник.

 
Posted by Picasa

Покрийте го с ябълковата смес

 
Posted by Picasa

и го навийте на руло.

 
Posted by Picasa

4. Нарежете рулото на парчета. Наредете ги в тавичка с малко разстояние помежду им.

 
Posted by Picasa

По желание ги поръсете с малко захар и ги запечете в предварително загрята на 180 С фурна.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар