вторник, 17 май 2011 г.

Млечен хляб


Продукти:


500 г брашно
300 мл прясно мляко
1 с.л. маргарин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
5 г суха мая за хляб

60 г краве масло (маргарин или свинска мас)
100 г кашкавал по желание

1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.


2. Разделете го на 8 топки.


Разточете всяка от тях на правоъгълник.


Намажете го с масло и го навийте на руло.


3. Обърнете рулото към вас и отново го разточете на правоъгълник.



Намажете го с масло. По желание може да го поръсите с малко настърган кашкавал.


Навийте го на руло.


4. Постъпете така с всяка от осемте топки. Подредете рулата в намазнена тавичка.


Оставете хляба да втаса. Намажете го с малко прясно мляко и останалата мазнина.
5. Печете в предварително загрята на 180 С фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар