вторник, 17 май 2011 г.
Млечен хляб
Продукти:
500 г брашно
300 мл прясно мляко
1 с.л. маргарин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
5 г суха мая за хляб
60 г краве масло (маргарин или свинска мас)
100 г кашкавал по желание
1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Разделете го на 8 топки.
Разточете всяка от тях на правоъгълник.
Намажете го с масло и го навийте на руло.
3. Обърнете рулото към вас и отново го разточете на правоъгълник.
Намажете го с масло. По желание може да го поръсите с малко настърган кашкавал.
Навийте го на руло.
4. Постъпете така с всяка от осемте топки. Подредете рулата в намазнена тавичка.
Оставете хляба да втаса. Намажете го с малко прясно мляко и останалата мазнина.
5. Печете в предварително загрята на 180 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар