вторник, 17 май 2011 г.

Крем-супа от червена леща


Продукти:

1 ч.ч. червена леща
1/4 ч.ч. смлени домати
2-3 с.л. нарязани на ситно целина, морков и лук
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч.ч. зехтин
1 ч.ч. зеленчуков бульон
4-5 стръка магданоз

1. Залейте лещата с вода и зеленчуков бульон. Добавете сместа от лук, целина и морков. Варете 5 минути. Тази леща овира много бързо.
2. Добавете смлените домати и зехтина. Подправете с кимион, черен, червен и лют червен пипер. Оставете да покъкри още малко.
3. Изсипете лещата в блендер и я пасирайте. Поднесете я поръсена със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар