вторник, 3 май 2011 г.
Агнешко с лапад
Продукти:
500 г агнешко месо
500 г лапад
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
30 мл олио
1. Залейте агнешкото месо със студена вода и го сварете. Щом заври оберете пяната и го посолете.
2. Нарежете лука на ситно. Измийте добре лапада, махнете му дръжките и го нарежете на ситно.
3. Загрейте в тенджера олиото. Добавете лука и го задушете. Прибавете и лапада. Щом омекнат, залейте с малко от агнешкия бульон. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер, малко лют червен пипер, джоджен, магданоз. Добавете и обезкостеното месо. Оставете ястието да поври на тих огън още около 20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар