вторник, 3 май 2011 г.

Хлебчета с мляко




Продукти:

300 мл прясно мляко
500 г бяло пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. маргарин
1 ч.л. суха мая за хляб

1. Омесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.


2. Разделете тестото.





Приплескайте всяко парченце на малка питка и прегънете краищата му на вътре.









Прищипете ги и хубаво ги затворете.





Обърнете питките с прегънатата страна на долу.



Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат.


3. Намажете ги с четка с малко топло прясно мляко.
4. Печете ги в предварително загрята на 180 С фурна докато се зачервят.
5. Щом ги извадите от фурната, намажете ги отново с мляко, покрийте ги с кърпа да се задушат и поизстинат.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар