Продукти:
300 мл прясно мляко
500 г бяло пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. маргарин
1 ч.л. суха мая за хляб
1. Омесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Разделете тестото.
Приплескайте всяко парченце на малка питка и прегънете краищата му на вътре.
Прищипете ги и хубаво ги затворете.
Обърнете питките с прегънатата страна на долу.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат.
3. Намажете ги с четка с малко топло прясно мляко.
4. Печете ги в предварително загрята на 180 С фурна докато се зачервят.
5. Щом ги извадите от фурната, намажете ги отново с мляко, покрийте ги с кърпа да се задушат и поизстинат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар