вторник, 3 май 2011 г.

Сладкиш с козунак и крем-карамел


Продукти:

няколко парчета стар козунак ( може и кроасани)
50 г нарязан на ситно шоколад

за крема:
6 яйца
3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия

за карамела

1/2 ч.ч. захар
1-2 с.л. вода

1. Сложете захарта с малко вода в тавата на умерен котлон, за да се карамелизира. Оставете я да изстине.


2. Подредете върху карамела резенчета козунак. Поръсете с нарязания шоколад.


3. Разбийте яйцата и захарта. Добавете млякото и ванилията.


4. Налейте върху козунака сместа за крема. Натиснете леко парчетата докато поемат от течността и потънат.

5. Печете на водна баня, при температура от 150 градуса около час.

6. Охладете сладкиша. Сервирайте с много обич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар