вторник, 3 май 2011 г.
Сладкиш с козунак и крем-карамел
Продукти:
няколко парчета стар козунак ( може и кроасани)
50 г нарязан на ситно шоколад
за крема:
6 яйца
3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
за карамела
1/2 ч.ч. захар
1-2 с.л. вода
1. Сложете захарта с малко вода в тавата на умерен котлон, за да се карамелизира. Оставете я да изстине.
2. Подредете върху карамела резенчета козунак. Поръсете с нарязания шоколад.
3. Разбийте яйцата и захарта. Добавете млякото и ванилията.
4. Налейте върху козунака сместа за крема. Натиснете леко парчетата докато поемат от течността и потънат.
5. Печете на водна баня, при температура от 150 градуса около час.
6. Охладете сладкиша. Сервирайте с много обич.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар