вторник, 3 май 2011 г.

Рибена чорба


Продукти:

глава, перки и опашка на голям шаран
1 картоф
1 морков
1 глава лук
парче целина
магданоз
девесил
1 домат
сол
черен пипер
зехтин

1. Залейте рибните изрезки със студена вода и ги сварете на тих огън, като обирате пяната. Прецедете бульона и обезкостете рибата.
2. Нарежете целината, моркова и лука на ситно. Прибавете ги към бульона и ги оставете да поврат малко. Добавете и картофа, нарязан на кубчета. Обелете домата. Нарежете го и го добавете и него.
3. Щом зеленчуците омекнат, върнете обезкостеното месо, подправете със сол, черен пипер, зехтин, ситно нарязан магданоз и много девесил.


Няма коментари:

Публикуване на коментар