вторник, 3 май 2011 г.
Торта "Павлова" с ягоди
Продукти:
5 белтъка
250 г пудра захар
1 ч.ч. течна сладкарска сметана
300 г ягоди
1. Разбийте белтъците на много твърд сняг. Бият се около 30 минути. Прибавете малко по малко пресятата пудра захар.
2. Върху хартия за печене очертайте с голяма чиния или капак кръг. Поръсете с малко пудра захар за да се отлепи по-лесно после целувката. Разпределете разбитите белтъци в кръга.
3. Печете целувката в загрята на 80 С фурна докато изсъхне напълно. Оставете я да изстине. Внимателно я отделете от хартията и я сложете в тортена форма.
4. Разбийте сметаната. Непоследствено преди сервиране намажете целувката с разбитата сметана и украсете с ягоди.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар