понеделник, 30 май 2011 г.

Пълнени яребици

Продукти:

6 яребици

за плънката:
300 г гъби
1 глава лук
100 г бекон
100 г кашкавал
1/2 ч.ч. хлебни трохи
сол
черен пипер
1 с.л. прясна мащерка

сланина или бекон за увиване

1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пилешки бульон

1. Почистете яребиците и ги накиснете в марината за една нощ. Измийте ги и ги подсушете. Посолете ги със сол и черен пипер.


2. Нарежете на ситно бекона, лука, гъбите и кашкавала. Загрейте на котлона дълбок тиган. Запържете бекона. Добавете лука и го задушете. Прибавете и гъбите. Бъркайте докато продуктите омекнат и се зачервят. Дръпнете от котлона. Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Добавете кашкавала и хлебните трохи.


3. Напълнете яребиците с плънката. Увийте ги добре с тънки резенчета сланина. Овържете ги с конец.



4. Запържете яребиците от всички страни в тигана. Подредете ги в тавичка.


5. Изсипете в тигана виното и бульона. Оставете ги да кипнат. Залейте с тях яребиците.


6. Завийте тавата с фолио и печете на 150 С за около 3 часа. Отвийте фолиото и запечете. Обръщайте птиците от време на време.
7. Когато яребиците са готови и омекнали, ги извадете. Отстранете конеца и сланината. Прецедете соса. Сложете го в тенджерка и го кипнете на котлона.
8. Разбийте в купичка 1 с.л. размекнато краве масло и 1 с.л. брашно. Добавете малко от соса. Разбийте добре и изсипете сместа в соса. Оставете го да покъкри докато се сгъсти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар