петък, 27 май 2011 г.
Лимонов йогурт
Продукти:
600 г изцедено кисело мляко
3 яйца
1 ч.ч.захар
сока и кората на един лимон
1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците с половината от захарта докато побелеят. Не прибавяйте захарта на веднъжа поне на три пъти за да могат жълтъците да я поемат напълно.
2. Остържете кората на лимона. Изцедете сока. Кмесете киселото мляко със сока и кората на лимона. Прибавете ги към жълтъците. Сложете сместа в хладилник хубаво да се охлади.
3. Разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Прибавяйте захарта на няколко пъти. Смесете ги със студената млечна смес внимателно, като разбърквате със шпатула, за да не спаднат белтъците.
4. Замразете сладоледа в камерата на хладилника, като го ръзбърквате през около 20 минути или в машина за сладолед според изискванията на производителя.
5. Сервирайте със захаросани лимонови резенчета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар