понеделник, 30 май 2011 г.
Пица с аншоа, лук и маслини
Продукти:
за 4 пици
1 доза тесто за пица
1/2 ч.ч. зехтин
1/2 ч.ч. доматено пюре
6 кисели краставички
1 глава лук
100 г маслини
няколко рибки аншоа
кашкавал
1 с.л. риган
1. Разделете тестото на 4 топки (виж Как се прави тесто за пица). Разточете всяка от тях на тънък лист.
2. Намажете разточената кора обилно със зехтин и доматено пюре.
3. Нарежете краставичките, маслините и рибките на ситно, а лука на полумесеци. Натрошете кашкавала или го нарежете на малки парченца. Разпределете ги върху пицата.
Поръсете с риган.
4. Запечете пицата в загрята на 220 С фурна, на ниска скара докато сиренето се разтопи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар