събота, 14 май 2011 г.

Пълнено телешко руло


Продукти:

1 кг телешки шол
4-5 кисели краставички
100 г кашкавал
100 г пушени гърди
5-6 склидки чесън
10-15 зърна черен пипер
50 г краве масло
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. вино
1 ч.ч. бульон
1-2 дафинови листа
3-4 зърна карамфил
сол
черен пипер
1-2 ч.л. нишесте или крем-супа от гъби на прах

1. Нарежете на ситни кубчета краставичките, кашкавала и пушените гърди.


2. Прережете месото за да стане пласт от 2 см.


Посолете го със сол и черен пипер от двете страни.


Сложете плънката върху него и го завийте на стегнато руло.



Овържете го с дебел конец.


3. Нарежете чесъна на тънки пръчици.


Шпиковайте месото - с остър нож направете прорези и сложете във всяка дупка парченце чесън или зърно черен пипер.



4. В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Изпържете месото от всички страни докато придобие кафява коричка.


5. Сложете месото в подходящ огнеупорен съд с капак. В тигана, в който сте запържили месото налейте виното, бульона, дафиновия лист и карамфила. Кипнете ги и ги излейте върху месото. Захлюпете го с капака и го печете на 150 С за около 3 часа.


6. Извадете месото да се охлади. Махнете конеца и го нарежете с остър нож на филийки.


7. Прецедете останалия сос. Добавете му малко нишесте или крем-супа от гъби на прах. Варете го за 2-3 минути докато се сгъсти.


8. Сервирайте рулото със сос и гарнитура от картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар