вторник, 17 май 2011 г.

Тарама хайвер


Продукти:

1 с.л. осолен хайвер от шаран
1 дебела филия хляб
1 главичка лук
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. вода
сока на 1/2 лимон

1. Накиснете хайвера в малко студена вода за няколко минути, за да се разтвори солта. Измийте го през цедка.


2. Изрежете коричките на хляба и го накиснете във вода. Отцедете го и го изтискайте добре.


3. Нарежете на ситно лука.
4. Сложете хайвера и хляба в кухненски робот.


Започнете да разбивате, като прибавяте капка по капка от олиото. Добавяйте го много бавно и внимателно, за да не се пресече хайвера.
5. Загрейте до кипване водата. Когато хайверът поеме всичката мазнина и е почти готов, прибавете лука и лимоновия сок. Накрая добавете капка по капка врялата вода. Тя ще направи хайверът много по-пухкав, бял и лек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар