петък, 27 май 2011 г.

Тилапия с хрупкава кашкавалена коричка


Продукти:

600 г филе от тилапия
3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 склидка чесън
сока на 1/2 лимон

за коричката:

3 филии стар хляб
1 с.л. зехтин
кората на 1/2 лимон
сол
черен пипер
лют червен пипер
3-4 стръка магданоз
1/2 ч.ч. настърган кашкавал

1. Сложете в тава зехтина, сол ,черен пипер, сока от лимона и пасирания чесън.


Оваляйте добре рибните филета и ги оставете да престоят за половин час.


2. Сложете филиите вчерашен хляб в робота и ги смелете на трохи. Добавете зехтина, лимоновата кора, сол, черен пипер, лют червен пипер, малко ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал. Объркайте всичко.


3. Сложете от овкусените трохи на купчинка върху всяко рибно филе.


4. Запечете в предварително загрята на 200 С фурна за няколко минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар