вторник, 3 май 2011 г.
Пържен шаран
Продукти:
голям шаран около 3 кг
сол
черен пипер
1 ч.ч. брашно
олио за пържене
1. Почистете шарана от люспите. Измийте го, почистете го от вътрешностите и го нарежете на парчета. Запазете главата, перките и голяма част от опашката за рибена чорба.
2. Посолете парчетата със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно. Оставете ги да престоят около 30 минути. Така ще станат с по-хрупкава коричка.
3. Пържете ги в обилна мазнина до златисто. Още по-вкусни стават, ако добър приятел помага в това начинание.
4. Сервирайте със сос бешамел с чесън.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ha Malcheva i tq tuka :)
ОтговорИзтриванеAz turseh neshto i sluchaino q vidqh :)
Винаги е по-вкусно с приятели :)))
ОтговорИзтриване