Продукти:
за 6 порции
6 палачинки
за плънката:
1 с.л. зехтин
2-3 стръка зелен лук или 1 малка главичка стар
1 стрък пресен чесън
100-150 г гъби
1 яйце
сол
черен пипер
магданоз
50 г кашкавал
1 с.л. краве масло
1. Разбийте сместа за палачинките (виж Палачинки.
2. Изпържете няколко палачинки в тиган. Трябват ви 6. Ако станат повече - децата ще им се зарадват.
3. Нарежете на ситно лука и гъбите. Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и го задушете до омекване. Прибавете гъбите и запържете и тях.
4. Когато гъбите омекнат добре, дръпнете тигана от огъня. Добавете яйцето.
Разбъркайте. То ще се сготви частично от топлината.
Подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Прибавете и настъргания кашкавал
5. Във всяка палачинка сложете по малко от плънката.
6. Прегънете краищата и ги затворете като плик.
7. Може да потопите палачинките последователно в яйце, галета и отново в яйце и да ги изпържите от двете страни до златисто. А може и да ги подредите в тавичка. Сложете върху всяка от тях парченце масло и ги запечете до златисто в загрята на 200 С фурна.
8. Поднесете шницелите с гарнитура от зелена салата и много обич.
Няма коментари:
Публикуване на коментар