четвъртък, 5 април 2012 г.

Палачинкова сарма с яйца и гъби




Продукти:
за 6 порции

6 палачинки

за плънката:
1 с.л. зехтин
2-3 стръка зелен лук или  1 малка главичка стар
1 стрък пресен чесън
100-150 г гъби
1 яйце
сол
черен пипер
магданоз
50 г кашкавал

1 с.л. краве масло


1. Разбийте сместа за палачинките (виж Палачинки.
2. Изпържете няколко палачинки в тиган. Трябват ви 6. Ако станат повече - децата ще им се зарадват.
3. Нарежете на ситно лука и гъбите. Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и го задушете до омекване. Прибавете гъбите и запържете и тях.


4. Когато гъбите омекнат добре, дръпнете тигана от огъня. Добавете яйцето.


Разбъркайте. То ще се сготви частично от топлината.


Подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Прибавете и настъргания кашкавал
5. Във всяка палачинка сложете по малко от плънката.


6. Прегънете краищата и ги затворете като плик.




7. Може да потопите палачинките последователно в яйце, галета и отново в яйце и да ги изпържите от двете страни до златисто. А може и да ги подредите в тавичка. Сложете върху всяка от тях парченце масло и ги запечете до златисто в загрята на 200 С фурна.



8. Поднесете шницелите с гарнитура от зелена салата и много обич.





Няма коментари:

Публикуване на коментар