събота, 21 април 2012 г.
Агнешки джолан с гъби и зелен лук
Продукти:
2 агнешки джолана
2 връзки зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
магданоз
джоджен
20 г краве масло
1/2 ч.ч. вино
200 г гъби
1. Измийте и нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена. Сложете ги в пръстен гювеч.
2. Поръсете джоланите със сол, черен пипер и червен пипер.
3. Сложете джоланите върху леглото от зелен лук. Поръсете с парченца краве масло. Налейте виното. Захлюпете капака и печете ястието в загрята на 180 С фурна.
4. След 1,5 часа извадете ястието. Добавете нарязаните на едри парчета гъби, разбъркайте и запечете вече без капак.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Почти по същия начин и аз приготвих агнешко за Великден,Еми,но и оризче сложих!
ОтговорИзтриванеМного вкусно е и при теб,с чудесна коричка,супер!