петък, 20 април 2012 г.

Шоколадови яйца




по идея от тук


Продукти:
за 20 яйца

250 г черен шоколад
250 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
100 г крема сирене "Филаделфия"
50 г сирене "Маскарпоне"
мармалад от кайсии

за диабетици може да замените шоколадите с диабетични и да използвате мармалад, приготвен с подсладител

1. Измийте и подсушете добре яйчените черупки.
2. Начупете черния шоколад и го разтопете на водна баня.


Сипете по малко от него във всяка яйчена черупка, като я разклащате, за да я облее навсякъде. Приберете черупките в хладилник, за да стегне шоколада.



3. Разтопете белия шоколад на водна баня. Оставете го леко да се охлади.


4. Разбийте сладкарската сметана. Добавете сирената и шоколада, като разбивате докато напълно се смесят.


5. Напълнете яйчените черупки със сметановата смес, като оставате кладенче в средата. Върнете ги в хладилника.
6. Внимателно обелете яйчените черупки. Ако имате възможност ползвайте силиконови форми за яйца, отстраняването на черупките е наистина трудно.



7. Сложете във всяко яйце малко кайсиев мармалад и поднесете десерта.


  







 






6 коментара:

  1. Чудесна идея, Еми!

    Много ми допадна. Благодаря ти, че я сподели!

    Поздрави и весели събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми хареса идеята,чудесни яйца !
    Като гледам продуктите и се размечтавам:)
    Поздрави и усмихнато настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Лек и много елегантен десерт! Слънчев и ведър ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Убийствени са, а и толкова майсторски направени! :) С интерес ще се заровя из целия блог!
      Поздрави :)

      Изтриване
    2. Добре дошла, Люба! Дано си намериш нещо интересно и полезно в моята кулинарна тетрадка!

      Изтриване