по идея от тук
Продукти:
за 20 яйца
250 г черен шоколад
250 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
100 г крема сирене "Филаделфия"
50 г сирене "Маскарпоне"
мармалад от кайсии
за диабетици може да замените шоколадите с диабетични и да използвате мармалад, приготвен с подсладител
1. Измийте и подсушете добре яйчените черупки.
2. Начупете черния шоколад и го разтопете на водна баня.
Сипете по малко от него във всяка яйчена черупка, като я разклащате, за да я облее навсякъде. Приберете черупките в хладилник, за да стегне шоколада.
3. Разтопете белия шоколад на водна баня. Оставете го леко да се охлади.
4. Разбийте сладкарската сметана. Добавете сирената и шоколада, като разбивате докато напълно се смесят.
5. Напълнете яйчените черупки със сметановата смес, като оставате кладенче в средата. Върнете ги в хладилника.
6. Внимателно обелете яйчените черупки. Ако имате възможност ползвайте силиконови форми за яйца, отстраняването на черупките е наистина трудно.
7. Сложете във всяко яйце малко кайсиев мармалад и поднесете десерта.
Чудесна идея, Еми!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна. Благодаря ти, че я сподели!
Поздрави и весели събота и неделя!
Благодаря ти, Вени! Хубави почивни дни и на теб!
ИзтриванеМного ми хареса идеята,чудесни яйца !
ОтговорИзтриванеКато гледам продуктите и се размечтавам:)
Поздрави и усмихнато настроение!
Лек и много елегантен десерт! Слънчев и ведър ден и на теб!
ОтговорИзтриванеУбийствени са, а и толкова майсторски направени! :) С интерес ще се заровя из целия блог!
ИзтриванеПоздрави :)
Добре дошла, Люба! Дано си намериш нещо интересно и полезно в моята кулинарна тетрадка!
Изтриване