петък, 20 април 2012 г.

Агнешко с мед и розмарин



Продукти:

2 агнешки филенца
сол
черен пипер
1 с.л. мед
1 клонка розмарин
зехтин


1. Сцепете агнешкото гръбче по гръбнака.


Отстранете покривния слой мазнина.


Плъзнете остър нож първо по гръбнака, а после и отстрани по ребрата и извадете филенцето от едната страна.












Повторете това и от другата страна. Нарежете филетата на парчета с дебелина 2 см. 


Овкусете ги със сол, черен пипер, розмарин и малко зехтин и ги оставете да престят поне час.


2. Запържете месото до златисто в намазнен със зехтина тиган заедно с розмарина.


3. Загрейте меда леко в микровълнова за да се разтопи. Прехвърлете филенцата в тава и ги намажете с мед. Печете ги още 5–6 минути в загрята на 220 С фурна.
4. Поднесете агнешкото полято с образувания сос и гарнитура от свежи зеленчуци.











5 коментара:

  1. Жестоко агнешко!Както обичам месце сготвено с мед,това подозирам,че е уникално вкусно,Еми!
    И толкова добре си снимала постъпково,браво!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно предложение за агнешко!Ароматно и сочно!Хареса ми идеята ще пробвам!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Мира, Роси, благодаря ви! Много вкусно стана това месце. Черпя ви по едно парченце виртуално. Хубава вечер, момичета! Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  4. От скоро правя агнешкото с розмарин, но това е подправката , която много му отива!А за меда също съм категорична, обичам аромата и леко сладникавия вкус, който придава на месото!А агнешкото филенце е най-крхкото месенце!Перфектно предложение, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Аз също много харесвам агнешко с розмарин. Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване