петък, 20 април 2012 г.
Агнешко с мед и розмарин
Продукти:
2 агнешки филенца
сол
черен пипер
1 с.л. мед
1 клонка розмарин
зехтин
1. Сцепете агнешкото гръбче по гръбнака.
Отстранете покривния слой мазнина.
Плъзнете остър нож първо по гръбнака, а после и отстрани по ребрата и извадете филенцето от едната страна.
Повторете това и от другата страна. Нарежете филетата на парчета с дебелина 2 см.
Овкусете ги със сол, черен пипер, розмарин и малко зехтин и ги оставете да престят поне час.
2. Запържете месото до златисто в намазнен със зехтина тиган заедно с розмарина.
3. Загрейте меда леко в микровълнова за да се разтопи. Прехвърлете филенцата в тава и ги намажете с мед. Печете ги още 5–6 минути в загрята на 220 С фурна.
4. Поднесете агнешкото полято с образувания сос и гарнитура от свежи зеленчуци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Жестоко агнешко!Както обичам месце сготвено с мед,това подозирам,че е уникално вкусно,Еми!
ОтговорИзтриванеИ толкова добре си снимала постъпково,браво!
Хубава вечер!
Много вкусно предложение за агнешко!Ароматно и сочно!Хареса ми идеята ще пробвам!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Мира, Роси, благодаря ви! Много вкусно стана това месце. Черпя ви по едно парченце виртуално. Хубава вечер, момичета! Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеОт скоро правя агнешкото с розмарин, но това е подправката , която много му отива!А за меда също съм категорична, обичам аромата и леко сладникавия вкус, който придава на месото!А агнешкото филенце е най-крхкото месенце!Перфектно предложение, поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Аз също много харесвам агнешко с розмарин. Хубав и усмихнат ден!
Изтриване