четвъртък, 5 април 2012 г.

Овесени сладки



Продукти:

125 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. брашно
1/2 пак. бакпулвер
100 г овесени ядки
1 прахче ванилия

1. Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето.




2. В купа смесете брашното, овесените ядки, ванилията и бакпулвера. Добавете маслената смес и разбъркайте всичко.




Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете в хладилник за една нощ.




3. С две лъжици оформете топчета и ги подредете на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Оставете повече място между тях, защото при печене те се разливат.








4. Печете в загрята на 200 С, докато бисквитите леко се зачервят по краищата. Оставете ги да изстинат в тавата и така ги извадете.








1 коментар:

  1. Възхитени сме всички вкъщи. Уникален вкус!!!

    ОтговорИзтриване