четвъртък, 5 април 2012 г.
Овесени сладки
Продукти:
125 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. брашно
1/2 пак. бакпулвер
100 г овесени ядки
1 прахче ванилия
1. Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето.
2. В купа смесете брашното, овесените ядки, ванилията и бакпулвера. Добавете маслената смес и разбъркайте всичко.
Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете в хладилник за една нощ.
3. С две лъжици оформете топчета и ги подредете на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Оставете повече място между тях, защото при печене те се разливат.
4. Печете в загрята на 200 С, докато бисквитите леко се зачервят по краищата. Оставете ги да изстинат в тавата и така ги извадете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Възхитени сме всички вкъщи. Уникален вкус!!!
ОтговорИзтриване