четвъртък, 5 април 2012 г.
Печени кюфтенца
Продукти:
500 г смляно месо
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
1 главичка лук
магданоз
1 яйце
галета или семена (по желание)
1. Нарежете лука и магданоза много на ситно. Добавете ги към каймата заедно с подправките.
Омесете я добре. Оставете я да престои няколко часа в хладилник, за да поеме ароматите. Добавете яйцето и отново я омесете.
2. Оформете от каймата малки кюфтенца. Оваляйте ги в галета или семена.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
3. Печете кюфтенцата в предварително загрята на 220 С фурна.
4. Сервирайте ги с доматен сос, сладко-кисел сос или сос с горчица.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много ми допадна тази рецепта! Кюфтенцата са много сиптични, и най-важното, не са пуржени! Благодаря за споделената рецепта! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриване