Продукти:
500 г охладени пилешки дробчета
2 с.л. зехтин
1 зелена салатка
2-3 стръка зелен лук
1 склидка чесън (по желание)
сока от 1/2 лимон
сол
черен пипер
1/2 ч.л. горчица
1-2 варени яйца
1. Измийте и накъсайте салатката. Смесете я с нарязания на ситно зелен лук.
2. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете дробчетата и ги запържете при висока температура докато се зачервят.
Не ги препържвайте. Нека останат розови от вътре. Извадете ги върху домакинска хартия за да отцедят излишната мазнина.
3. Счукайте чесъна с малко сол. Смесете го с горчицата, лимоновия сок и малко черен пипер. Залейте соса върху дробчетата и объркайте.
4. Добавете дробчетата към салатата и объркайте. Овкусете още, ако е необходимо. Гарнирайте с варено яйце.
Оооо,с тази салатка мога да мина и без основно,съвършена е!
ОтговорИзтриванеХубава неделя,Еми!