по идея на Роси от Кулинарен еликсир (подстрекателко такава, не можах да устоя. Обожавам сладко от вишни. Козуначетата станаха прекрасни. Благодаря!)
Продукти:
2 яйца
100 г захар
75 мл прясно мляко
60 г мазнина (на половина краве масло, на половина олио)
прахче ванилия
малко лимонова кора
1/2 ч.л. лимонов сок
щипка сол
10 г прясна мая
300 г брашно
допълнително олио при оформяне на тестото и за намазване на тавите
за пълнежа:
сладко от вишни
за глазурата:
1 яйце
1 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио
захар за поръсване
1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто за козунак).
2. Разделете втасалото тесто на 12 топки. Разтеглете всяка от тях на правоъгълник. Сложете в средата 1 с.л. сладко от вишни.
3. Навийте тестото на руло.
4. Усучете го.
5. Вържете го на възелче. Сложете възелчетата в гнездата на тавичка за мъфини.
6. Оставете ги да втасат хубаво (нужно е повече време от обикновено хлебно тесто заради многото захар и яйца). Да удвоят обема си.
7. Разбийте яйцето с млякото и олиото и намажете със сместа мъфините.
Поръсете ги със захар и ги печете в загрята на 170 С фурна докато се зачервят.
Извадете ги да се охладят върху решетка.
И аз ги правих тези вкусотии....И твоите са станали перфектни.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Еми!
Страхотен блог,чудесни рецепти!Много ми хареса козунака,ореховата плънка ,а мъфините са вълшебни!
ОтговорИзтриванеПоздравления за хубавите идеи и майсторското изпълнение!
Отивам да разгледам и останалите публикации.
Поздрави и усмихнат ден!
Чудесни мъфини, Еми! Обичам ягоди и всичко с ягоди. Със сигурност тези мъфини са много вкусни.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прекрасен петък!