четвъртък, 5 април 2012 г.
Пълнен печен лук с кайма на фурна
Продукти:
500 г кайма
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
лют червен пипер
10 глави лук
10 резенчета кашкавал
1. Обелете лука и внимателно го издълбайте с лъжичка.
Наситнете отделената вътрешност. Част от нея сложете в каймата, а останалата приберете в найлонова торбичка в хладилника. Може да я използвате за друго ястие.
2. Добавете подправките в каймата и я омесете хубаво.
3. Напълнете лука с каймата.
4. Подредете главите лук в тавичка. Покрийте я с алуминиево фолио. Печете в загрята на 180 С фурна, докато лука омекне.
5. Премахнете фолиото, сложете върху всяка глава лук по едно резенче кашкавал и запечете отново.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ястието ти е супер,и аз му се каня още на този печен лук,но друго повече ме подскокоросва в момента и то е лъжичката ти,която все си казвам,че ще мина и без такава,обаче сега като видях колко е полезна ще си взема обезателно и аз!
ОтговорИзтриванеПрегръдки,Еми!
Много е хубава тази лъжичка, наистина. Аз дълго време и се каних и накрая си я донесох от Лондон, не че в България няма. Много хубава работа върши. Вземи си, няма да съжаляваш.
ОтговорИзтриванеКаква е тази лъжичка?
ОтговорИзтриванеНа една от снимките се вижда част от нея. Върши страхотна работа за издълбаване на различни плодове и зеленчуци. Ето тук се вижда малко по подробно: http://tarakchieva.blogspot.com/2013/01/blog-post_12.html
Изтриване