петък, 20 април 2012 г.
Патешко магре
Продукти:
1 бр патешки гърди с кожата
50 мл бренди
сол
черен пипер
1. С много остър нож прорежете кожата на патешкото филе на квадратчета, като внимавате да не прорежете ципата отдолу.
2. Поръсете филето със сол и черен пипер. Оставете го да престои така 30 минути.
3. Запържете филето в загрят тефлонов тиган първо с кожата надолу докато стане златиста. В тигана ще се отдели доста мазнина.
4. Обърнете гърдите и ги запържете и от другата страна.
5. Прехвърлете патешкото филе в тавичка, залейте го с брендито и фламбирайте.
6. Изчакайте пламъците да угаснат и сложете гърдите в предварително загрята на 200 С фурна за 8-10 минути. Извадете го от фурната, оставете го да си почине за 10 минути и го нарежете с остър нож.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Е, тази рецепта ще я пробвам! Изглежда ми много вкусно! Благодаря ти!
ОтговорИзтриване