петък, 13 април 2012 г.

Печени ябълки в риза



Продукти:

15-20 дребни ябълки
1 ч.ч. счукани орехи
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. канела
2 с.л. сладко от портокалови корички
100 г краве масло
10 кори за баница

пудра захар за гарниране

1. Обелете ябълките и ги издълбайте.


Смесете орехите, захарта, канелата и сладкото от портокалови корички. Ако нямате такова може да го замените с 1 с.л. настъргана кора от портокал или лимон и да увеличите захарта с 2 с.л.
2. Разделете корите на две. Намажете всяка половина с разтопено масло. Прегънете я на две и отново я намажете. Ще се образуват квадрати.
3. Сложете по една ябълка във всеки квадрат.


4. Напълнете вътрешността на ябълките с ореховата смес.


Загърнете краищата и ги усучете като бохча.


5. Подредете ябълките в намазана с масло тава. Поръсете ги с още малко масло.



Печете в загрята на 160-170 С фурна.


6. При поднасяне ги поръсете, ако желаете, с малко пудра захар.



2 коментара:

  1. Ах, напомни ми за едни круши:) Страхотно изглежда с тези ябълки, вкусно и красиво поднесено! Еми, весело посрещане на Великден!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен дседерт,Еми-сочен,ухаещ на портокалови корички и канела,супер е!

    ОтговорИзтриване