сряда, 18 април 2012 г.
Печени чеснови картофи
Продукти:
1 кг картофи
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин
2 склидки чесън
щипка сол
1/2 ч.ч. вода
малко нарязана на ситно прясна мащерка
1. Нарежете картофите на резени. Сложете ги в тава. Объркайте ги със сол, черен пипер и малко зехтин, колкото леко да се омазнят.
2. Печете картофите в загрята на 180 С фурна до зачервяване.
3. Счукайте чесъна с щипка сол. Добавете 1/2 ч.ч. вода и малко мащерка.
Залейте със сместа картофите и ги объркайте. Запечете ги още за кратко.
4. Поръсете със свежа мащерка и сервирайте като основно ястие или гарнитура.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар