петък, 6 април 2012 г.
Пилешко в сладко-кисел сос
Продукти:
2 бр пилешки гърди
2 с.л. мед
2 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
2 склидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
няколко капки чили сос
черен пипер
няколко стръка зелен лук за гарниране
1. Нарежете пилешките гърди на хапки.
Пасирайте чесъна. Разбъркайте всички съставки и ги излейте върху месото. Оставете го да се маринова за няколко часа в хладилник.
2. Загрейте 2 с.л. олио в тиган. Добавете сместа с пилешкото и пържете докато течността се сгъсти. Това трябва да стане за кратко, но на много висока температура, за да остане месото сочно от вътре.
3. Поръсете със ситно нарязан зелен лук и сервирайте.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар