Продукти:
1 патешко филе с кожата
50 мл бренди
сол
черен пипер
1 портокал
3 с.л. портокалов сок
3 с.л. дресинг с дижонска горчица
1 зелена салатка
2-3 стръка зелен лук
1. Запечете патешките гърди (виж Патешко магре ). Оставете ги да си починат и ги нарежете на тънки филийки.
2. Настържете кората на портокала. Обелете го и извадете филенцата му. Смесете дресинга с дижонска горчица с портокаловия сок и настърганата портокалова кора.
3. Измийте и накъсайте салатката. Нарежете лука на ситно. Объркайте я с част от дресинга.
4. Смесете салатата с филенцата портокал и резените патешко магре. Поръсете с останалия дресинг.
Няма коментари:
Публикуване на коментар