петък, 6 април 2012 г.
Кадаиф
Продукти:
500 г сух кадаиф
1400 г захар
1400 мл вода
кората на 1 лимон и 1 портокал
100 г ядки запечени ядки по избор (в случая ползвах бадеми и смлян шамфъстък)
100 г краве масло (по желание)
1. Сложете кафаифа в дълбока тава. Разтопете маслото и с него поръсете кадаифа. Поръсете го с препечените ядки.
2. Обелете кората на портокала и лимона и ги настържете или нарежете на ситно. Може да използвате 2-3 с.л. сладко от портокалови корички.
3. Сложете в тенджера водата и захарта. Варете сиропа, докато започне да се сгъстява. Добавете лимоновата и портокалова кора, сока на лимона и варете още за кратко.
4. Залейте сладкиша и го оставете да изстине и хубаво поеме сиропа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ааааа,просто си невъзможна,Еми :))!Ако знаеш колко го обичам.....страхотен е с тези ядки и корички!Все неустоими десерти тези дни при теб,направо запреглъщах!Браво!
ОтговорИзтриванеМерси, Роси! И ти не отстъпваш! Направо ги сънувам вече твоите козунаци!
ОтговорИзтриване