Продукти:
за 4 порции
една двойка пилешки гърди
50 г сирене
4 парчета топено сирене
100 г спанак
2 с.л. зехтин
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер
за коричката:
100 г настърган кашкавал
1 с.л. галета
1 с.л. смлени бадеми
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 с.л. размекнато краве масло
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. В тиган загрейте зехтина. Добавете лука и чесъна и ги задушете. Прибавете спанака и го оставете да омекне.
2. Дръпнете тигана от огъня. Прибавете натрошеното сирене.
3. Нарежете пилешките гърди на тънки шницели. Сложете ги под найлоново фолио и леко ги начукайте.
4. Сложете върху всяко пилешко филе лъжица от спаначената смес, резенче топено сирене, посолете със сол и черен пипер и завийте на руло.
5. Подредете рулцата в намазана с масло тавичка.
6. Смесете в купичка настъргания кашкавал, мекото масло, магданоза, галетата и смлените бадеми.
7. Поръсете рулцата със сместа.
Запечете в загрята на 200 С фурна за 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар