четвъртък, 5 април 2012 г.
Салата с лимон и скариди
Продукти:
1 зелена салата
2-3 стръка зелен лук
300 г скариди
1/3 ч.ч. бяло вино
сока и кората на 1/2 лимон
1/2 лимон на резенчета зехтин
сол
черен пипер
малко дижонска горчица
1. Пригответе си салатен дресинг с дижонска горчица, като използвате част от лимоновия сок.
2. Сложете скаридите в тенджерка. Залейте ги с бялото вино, кората на 1/2 лимон и останалия лимонов сок. Кипнете ги докато си променят цвета. Покрийте ги с капак и ги оставете да изстинат. Изчистете ги.
3. Измийте салатата и лука. Нарежете лука на ситно, а салатката накъсайте. Сложете ги в купа.
4. Добавете изстиналите и почистени скариди, подправете с дресинга и гарнирайте с тънки резенчета лимон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар