петък, 6 април 2012 г.
Одринска баница
Продукти:
1 пакет одрински кори
500 г кисело мляко
5 яйца
500 г сирене
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
1. Погасете содата в киселото мляко и хубаво разбъркайте да шупне. Добавете яйцата, натрошеното сирене и олиото.
2. Разтворете първата кора пред себе си.
Поръсете я с част от сместа.
Нагънете я или я навийте на руло и я сложете в намазана с мазнина тавичка.
3. Постъпете така и с останалите кори.
4. Залейте наредената баница с останалата смес от яйца, мляко и сирене.
5. Печете баницата в загрята на 200 С фурна докато се зачерви.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, харесвам тези кори!
ОтговорИзтриванеЩе опитам и твоя вариант!
Хубави почивни дни!
Аз бях изненадана от резултата. Много ни хареса. Хубава вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеМмм, с удоволствие бих похапнала от тази баничка на обяд :) Много е хубава! А в одринските кори има ли нещо по-особено? Не съм обръщала внимание дали и в София ги има. Слънчеви почивни дни!
ОтговорИзтриванеКорите са големи, като чаршафи, ръчно точени и леко запечени. Баниците стават като с домашно точени кори. На мен много ми харесаха. Предполагам, че има от тях и в София. Тези, с които правих тази баница са купени от Одрин, но и в България има производител. Купувала съм от тях и също са много хубави. Ето връзка към сайта им: http://goldys-foods.com/products.php
ИзтриванеМного благодаря за информацията! Ще потърся :)
Изтриване