петък, 6 април 2012 г.

Одринска баница




Продукти:

1 пакет одрински кори
500 г кисело мляко
5 яйца
500 г сирене
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио

1. Погасете содата в киселото мляко и хубаво разбъркайте да шупне. Добавете яйцата, натрошеното сирене и олиото.




2. Разтворете първата кора пред себе си.


Поръсете я с част от сместа.


Нагънете я или я навийте на руло и я сложете в намазана с мазнина тавичка.


3. Постъпете така и с останалите кори.
4. Залейте наредената баница с останалата смес от яйца, мляко и сирене.


5. Печете баницата в загрята на 200 С фурна докато се зачерви.







5 коментара:

  1. Еми, харесвам тези кори!
    Ще опитам и твоя вариант!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз бях изненадана от резултата. Много ни хареса. Хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм, с удоволствие бих похапнала от тази баничка на обяд :) Много е хубава! А в одринските кори има ли нещо по-особено? Не съм обръщала внимание дали и в София ги има. Слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Корите са големи, като чаршафи, ръчно точени и леко запечени. Баниците стават като с домашно точени кори. На мен много ми харесаха. Предполагам, че има от тях и в София. Тези, с които правих тази баница са купени от Одрин, но и в България има производител. Купувала съм от тях и също са много хубави. Ето връзка към сайта им: http://goldys-foods.com/products.php

      Изтриване
    2. Много благодаря за информацията! Ще потърся :)

      Изтриване