четвъртък, 5 април 2012 г.

Свински пържоли в зелев лист



 по рецепта на bordovsky

Продукти:
за 4 порции


4 свински пържоли от врат
12-15 листа от кисело зеле
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
кимион
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер

1. Леко прорежете на няколко места пържолите. Посолете ги с черен пипер, червен пипер, лют червен пипер и кимион.


2. Изрежете дебелите жилки на зелевите листа.


3.  Подредете 3-4 зелеви листа на плота, като ги застъпвате.


Сложете върху тях една пържола.


Ако желаете, може да добавите кисели краставички, гъби, топено сирене.


Прегънете краищата на зелето върху пържолата и навийте стегната сарма.









4. Подредете сармите плътно в пръстен гювеч или тавичка. Залейте ги с 1 ч.ч. зелева чорба.
5. Загрейте олиото в малък съд на котлона. Дръпнете го от огъня и сложете в него червения пипер, разбъркайте го - да се "джазърне".



6. Изсипете олиото с червен пипер върху сармите.


Захлюпете с капак или покрийте с алуминиево фолио. Печете ястието 2 часа в загрята на 180 С фурна. Отхлюпете капака и го запечете до зачервяване на 200 С.







Няма коментари:

Публикуване на коментар