сряда, 18 април 2012 г.
Свежа супа от коприва
Продукти:
1 връзка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
500 г стръкове от коприва
1 л зеленчуков бульон
сол
черен пипер
3-4 с.л. зехтин
за гарниране:
200 г заквасена сметана
200 г сирене
1. Измийте и нарежете на ситно лука и чесъна. Почистете копривата и я измийте.
2. В тенджера загрейте зехтина. Добавете лука и чесъна и ги задушете за кратко.
Добавете копривата. Оставете я леко да омекне, като я разбърквате 1-2 пъти.
3. Залейте с малко бульон и оставете да кипне.
Пасирайте я. Долейте още бульон и я оставете да заври отново. Подправете я със сол и черен пипер на вкус. Не я варете повече.
4. Намачкайте сиренето със сметаната.
5. Сервирайте супата леко охладена, гарнирана с лъжица от сиренето. Може да замените сметаната с кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравословна и вкусна супичка си ни представила, Еми. Чудесна е!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и приятна вечер!
Благодаря ти, Вени! Хубава и спокойна вечер!
Изтриване