сряда, 18 април 2012 г.

Коблър с ябълки и касис



Продукти:

2 ч.ч. бяло пшенично брашно
2 с.л. царевично брашно
2/3 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. прясно мляко
125 г краве масло
1 бакпулвер


1 кг ябълки
1 ч.ч. касис
1 с.л. канела
2 с.л. брашно
2 с.л. захар

1. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на кубчета. Смесете ги с касиса, канелата, 2 с.л. захар и 2 с.л. брашно, което да поеме течността при печене. Изсипете ги в тавичка.


2. Смесете в кухненски робот бялото пшенично брашно, царевичното брашно, солта, захарта и бакпулвера.
3. Нарежете на кубчета студеното масло и го прибавете към брашнената смес. Разбъркайте докато стане на пясък.


4. Добавете към тестото прясното мляко и разбъркайте.


5. Натрошете тестото върху плодовете.


Печете в загрята на 180 С за 40-50 минути.







Няма коментари:

Публикуване на коментар