Продукти:
за тестото:
125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол
за плънката:
1 кг ябълки
1 с.л. канела
2 с.л. захар
1 с.л. брашно
за глазиране:
2 с.л. мармалад от кайсии
1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути.
2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите на грахово зърно.(виж Как се прави маслено тесто)
3. Съберете трохите на топка тесто. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода. Не месете тестото, за да не стане жилаво. Приберете го в хладилник за 1 час.
4. Обелете ябълките. Нарежете ги на кубчета. Объркайте ги с канелата, захарта и брашното.
5. Разточете тестото върху хартия за печене на тънък лист с големина на кръг. Изсипете върху него ябълките.
Внимателно, като си помагате с хартията за печене, загърнете краищата на тестото.
6. Печете в загрята на 180 С до зачервяване.
7. Загрейте мармалада до завиране.
Щом извадите тартата от фурната я намажете с разтопения мармалад.
Страхотно, още при Дени си бях хареса тази ябълкова вкусотия! Изкушаващо е! Поздрави!
ОтговорИзтриване