петък, 20 април 2012 г.

Патешко магре



Продукти:

1 бр патешки гърди с кожата
50 мл бренди
сол
черен пипер

1. С много остър нож прорежете кожата на патешкото филе на квадратчета, като внимавате да не прорежете ципата отдолу.


2. Поръсете филето със сол и черен пипер. Оставете го да престои така 30 минути.

3. Запържете филето в загрят тефлонов тиган първо с кожата надолу докато стане златиста. В тигана ще се отдели доста мазнина.


4. Обърнете гърдите и ги запържете и от другата страна.


5. Прехвърлете патешкото филе в тавичка, залейте го с брендито и фламбирайте.


6. Изчакайте пламъците да угаснат и сложете гърдите в предварително загрята на 200 С фурна за 8-10 минути. Извадете го от фурната, оставете го да си почине за 10 минути и го нарежете с остър нож.


1 коментар:

  1. Е, тази рецепта ще я пробвам! Изглежда ми много вкусно! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване