вторник, 5 октомври 2010 г.

Фарфале с пиле

 
Posted by Picasa

Продукти:


300 г пилешко филе
200 г фарфале или друг вид паста
1 глава лук
200 г гъби
1 ч.ч. пилешки бульон
1 парче топено сирене
1 с.л. сос песто
1 домат
1 пиперка

1. Сложете в тенджера вода да заври. Добавете сол и малко зехтин. Изсипете пастата и варете за кратко. Да не се свари напълно. Изцедете я.
2. Нарежете лука и гъбите на филийки, месото на кубчета.
3. Разтопете маслото в тиган с малко олио. Добавете лука и разбъркайте. Прибавете гъбите и запържете. Добавете пилето, запържете леко и залейте с пилешкия бульон.
4. Изсипете пастата при пилето. Сложете топеното сирене, подправете със сол и черен пипер.
5. Щом фарфалето поеме цялата течност, дръпнете от котлона, добавете пестото и нарязаните на кубчета домат и пиперка. Разбъркайте и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар