сряда, 27 октомври 2010 г.

Печени ябълки с орехи и канела

 
Posted by Picasa
Продукти:

4 ябълки
50 г орехови ядки
1 с.л. захар (за диабетици ползвайте подсладител)
1 с.л. канела
1 с.л. краве масло
1 ч.ч. бяло вино

1. Обелете ябълките и ги издълбайте.
 
Posted by Picasa
2. Счукайте ореховите ядки и ги смесете със захарта, канелата и размекнатото масло.
3. Напълнете с плънката ябълките и ги подредете в тавичка върху хартия за печене. Налейте виното.
 
Posted by Picasa
4. Печете ябълките във фурна на 180 С докато омекнат. Ако е необходимо, добавете и малко вода.
5. Сервирайте ги топли или студени, поляти със соса.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар