Продукти:
Излизат 4 трилитрови буркана
4 кг камби
2 кг карфиол
2 кг моркови
1 голяма връзка целина
Продукти за маринатата:
за 1 трилитров буркан
1, 700 л вода
300 мл оцет
100 г сол
150 г захар
5 аспирина
Подправки:
пикантна
хрян
кориандър
зърна черен пипер
дафинов лист
чили
сладко-кисела
хрян
кориандър
зърна черен пипер
дафинов лист
традиционна
зърна черен пипер
зърна бахар
дафинов лист
чесън на склидки
1. Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете камбите на парченца, морковите на кръгчета, карфиола на розички.
Разпределете ги в буркани. Сложете отгоре аспирин - за трилитров буркан - 5 бр, а за компотен - 1 аспирин.
2. Сварете маринатата и залейте подредените в бурканите зеленчуци. Запечатайте бурканите, обърнете ги и оставете да изстинат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар