Продукти:
за 3 порции
400 г пилешки гърди
200 г гъби
1 глава лук
1 скл. чесън
1 с.л. краве масло
1 ч.ч. смес от течна сметана и прясно мляко
1 с.л. топено сирене
сол
черен пипер
3 кори за баница
1. Разтопете маслото в дълбок тиган. Добавете ситно нарязаните лук и чесън докато омекнат.
2. Нарежете гъбите на филийки. Добавете ги към лука и запържете.
3. Нарежете на кубчета пелушките гърди. Прибавете ги към лука и гъбите. Щом пилушкото месо започне да побелява, налейте сметаната. Добавете топеното сирене и разбъркайте за да се разтопи. Подправете със сол и черен пипер.
4. Разпределете сместа в огнеупорни купички или гювечета.
5. Намачкайте по една кора и я сложете върху гювечето. Разтопете малко масло и намажете кората.
6. Запечете ги в предварително загрята на 200 С фурна.
7. Сервирайте с любов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар