вторник, 5 октомври 2010 г.
Попара със сирене
Продукти:
250г сух бял хляб
60г бяло саламурено сирене (натрошено)
30 г краве масло
сол
вода
1. Начупете хляба на хапки. Сложете го в дълбок съд. Поръсете го със сиренето. Добавете маслото на кубчета.
2. Сложете да заври вода. Посолете я и залейте с нея попарата. Захлюпете я с капак и я оставете да се задуши.
Моят дядо обичаше попарата джазърната: Маслото не се слага при натрошения хлаб, а се загрява в тиганче. Щом се разтопи, се дърпа от огъня, добавя се 1 ч.л. червен пипер и се разбърква (не се пържи директно, защото пиперът изгаря много бързо и започва да горчи). С джазърнатото масло с пипер се залива задушената попара.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар