Продукти:
500 мл. прясно мляко
300 г пилешки гърди
50 г краве масло
4 с.л. брашно
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1. Залейте пилешкото месо със студена вода. Добавете сол и няколко зърна черен пипер. Сварете месото. Оставете го да изстине и го обизкостете. Нарежете го на малки парчета. Прецедете 500 мл от бульона.
2. В тенджера разтопете маслото. Сложете брашното и запържете до светлозлатист цвят.
3. Дръпнете от котлона и започнете да разреждате като добавяте по малко от прясното мляко и бульона, като разбърквате непрекъснато.
4. Върнете кашата на котлона на слаб огън, като разбърквате непрекъснато. Добавете нарязаното пилешко месо, подправете със сол, черен пипер и лимоновия сок. Варете докато се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар